top of page

XAVI MILL

Xavi Mill ha estat membre de l’equip nacional d’esquí nàutic des de l’any 1970. S’ha proclamat campió d’Espanya en més de 30 ocasions.

Com a membre de l’equip nacional, ha participat en 7 campionats del mon i en més de 15 campionats d’Europa. Es va classificar dins els 15 millors esquiadors, i va quedar en 5è. lloc en el Mundial de Toronto (Canadà) l’any 1979. En 5 ocasions ha quedat en el 3r. lloc de campionats europeus.

Durant 10 anys, ha mantingut el record en la disciplina de figures amb la marca de 6.090 punts. En quant a la disciplina de salts, el seu record personal és de 53,20 m. La seva millor marca amb eslàlom és de 3 boies a 12m. És per tot això que és considerat com el millor esquiador de la especialitat de combinada en tota la seva trajectòria esportiva.
 

ENTRENADOR (1978-2022)

Durant 8 anys consecutius va estar entrenador a l’escola de LIZ ALLAN (Estats Units) considerada com la millor escola d’esquí nàutic del món. Ha tingut sota la seva responsabilitat campions i rècords del món de la època.

L’any 1980 va fundar l’escola d’esquí “Estadi Màgic” a Sant Pere Pescador. Va estar reconeguda com un dels millors centres europeus on hi entrenaven la majoria de seleccions d’esquí nàutic de tot Europa.

Durant més de 10 anys ha estat el responsable tècnic, actuant com seleccionador, entrenador i capità de l’equip nacional espanyol.

L’any 1994 va inaugurar el centre d’esquí nàutil XAVI MILL ESQUÍ COMPETICIÓ, el seu propi centre d’entrenament professional.

També dirigeix els entrenaments de la esquiadora rusa Elena Milakova de des l’any 1994 i a l’any 2001, aquesta va estar considerada la millor esquiadora del món, mantenint el rècord en les disciplines de salt i, combinada durant deu anys.

Així mateix, ha estat durant anys el responsable tècnic i capità de l’equip nacional en totes les seves categories.

Actualment dirigeix el centre d’esquí i entrena l’equip català. El seu objectiu és, precisament, formar esquiadors nacionals d’elit, i avui per avui, és el responsable d’esquiadors amb grans expectatives de futur.

Durant aquests anys ha estat responsable de organitzar competicions internacionals i campionats d’àmbit català i nacional.

Imagen 002_edited
Imagen 004_edited
Imagen 005
Imagen
Imagen 006
Imagen 001
Imagen 003
bottom of page